latinica  ћирилица
23/10/2017 |  18:46 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Tadić: Građani BiH zabrinuti zbog najava iz Brisela

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić prenio je danas ambasadoru Slovenije u BiH Zorici Bukinac zabrinutost građana BiH zbog najave mogućnosti da se administrativnim mjerama njihovo putovanje u zemlje EU učini složenijim.
Sarajevo - Tadić - Bukinac - Foto: SRNA
Sarajevo - Tadić - BukinacFoto: SRNA

Tadić je istakao da bi takav potez, ako se na njemu istraje, zahtijevao vrlo detaljna pojašnjenja kako se ne bi stekao utisak da se distanca između EU i BiH povećava umjesto da se smanjuje, tim prije što nijedan izvještaj ne pokazuje da je bilo kada iz BiH prema EU načinjen bilo kakav potez koji bi se mogao tumačiti kao bezbjednosna prijetnja, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Tokom nastupne posjete novoimenovanog slovenačkog ambasadora u BiH, sagovornici su konstatovali da su odnosi BiH i Slovenije vrlo dobri, ali da postoji otvoren prostor za bolju ekonomsku saradnju.

Oni su ocijenili da slučaj "Agrokor" ukazuje na potrebu zajedničkog političkog i ekonomskog djelovanja kako bi se umanjile štete koje prevazilaze granice pojedinih zemalja regiona.

Tadić je pozvao slovenačkog ambasadora da privrednike iz Slovenije podstiče na bolju komunikaciju sa onima koji u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu imaju neposrednu nadležnost u sferi ekonomije.

On je dodao da bi se na taj način brže i jednostavnije ostvarili željeni kontakti.

Izvor: SRNA