latinica  ћирилица
23/10/2017 |  21:41 ⇒ 22:58 | Autor: RTRS

U "Specijalu" o funkcionisanju NSRS (VIDEO)

Narodna skupština Republike Srpske sutra obilježava 26 godina rada.
Specijal: Bivši predsjednici NSRS - Foto: RTRS
Specijal: Bivši predsjednici NSRSFoto: RTRS

Umjesto svečarske atmosfere, teme koje se nameću su blokade i funkcionisanje parlamenta Srpske.

O tome su večeras, u našoj emisiji "Specijal" govorili bivši predsjednici Narodne skupštine, kao i aktuelni predsjednik Nedeljko Čubrilović.

Narodna skupština Republike Srpske funkcionisala je i u nekim od najtežih trenutaka u istoriji Srpske, ali ovakav način opstrukcije je dosad nezabilježen, saglasni su bivši predsjednici parlamenta Srpske.

Kao najodgovornije za ovakvo stanje u skupštini, Dragan Kalinić i Petar Đokić vide opozicione partije, koje su, kako kažu, krizu proizvele, ističu, po nečijem nalogu.

Za Dušana Stojičića razlozi za ovakvo ponašanje opozicije su rani ulazak u predizbornu kampanju i pokušaj prenošenja krize sa BiH na nivo Republike Srpske.

Prvi i aktuelni predsjednik Narodne skupštine, Momčilo Krajičnik i Nedeljko Čubrilović pozvali su na smirivanje strasti i pronalaženje rješenja kroz dijalog.

Pokušaj blokade rada Narodne skupštine ostaće zabilježen kao grubi incident i pokušaj narušavanja kredibiliteta parlamenta, poručili su učesnici večerašnje emisije.

Dodaju da je ta situacija prevaziđena na dostojanstven način i da su, što je najvažnije, građani imali priliku da sve vide i da o tome sude na predstojećim izborima.