latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:23 | Autor: RTRS

Višegrad: Obilježen Svjetski dan borbe protiv raka dojke

Udruženje žena oboljelih od raka dojke "Aska" podjelom brošura u užem dijelu Višegrada obilježilo je danas Svjetski dan borbe protiv raka dojke.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je prijem za predsjednika ovog udruženja Svetlanu Novaković, kako bi se dodatno ukazalo na značaj obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka dojke.

"Potrebno je mnogo raditi na podizanju svijesti građana o karcinomu dojke, a Udruženje `Aska` kroz edukativna predavanja to radi na najbolji način", rekao je Đurević.

On je dodao da na današnji dan treba poručiti svim ženama da vode brigu o svom zdravlju.

Novakovićeva je rekla Srni da su danas podijeljene edukativne brošure o samopregledu dojke, te pozvala sve žene da se pregledaju same ili da to učine kod porodičnog ljekara.

"Naš cilj je da razgovaramo sa ženama, da im pojasnimo na koji način se vrši samopregled dojki, a oboljelima da kažemo na koji način najlakše da prebrode bolest", navela je Novakovićeva.

Novakovićeva je zahvalila načelniku za prijem i dodala da svi zaposleni u opštini danas nose mašnice u znak podrške ženama oboljelim od raka dojke.

Udruženje "Aska" finansira se iz budžeta opštine Višegrad, a za njihov rad izdvaja se 2.000 KM.

Izvor: Srna