latinica  ћирилица
09/11/2017 |  11:47 | Autor: RTRS

Narednih dana promjenljivo oblačno, snijeg na zapadu i na planinama

U Republici Srpskoj narednih dana biće pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme, a tokom noći između nedjelje i ponedjeljka, 12. na 13. novembar, očekuju se susnježica i snijeg na planinama, ali i u nižim predjelima na zapadu.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srni je rečeno da će sutra biti promjenljivo oblačno i pretežno suvo, a samo ponegdje, uglavnom u kotlinama i na planinama, postojaće uslovi za kratkotrajnu rosulju.

Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do devet stepeni, a najviša dnevna do 13 stepeni Celzijusovih.

Pretežno suvo i i promjenljivo oblačno biće i u subotu, 11. novembra. Јutro će biti tmurno, ponegdje i maglovito, a tokom dana malo toplije uz povremene sunčane periode, dok se popodne očekuje postepeno naoblačenje uz mogućnost mjestimične kiše na jugozapadu.

Јutarnja temperatura vazduha biće od jedan do sedam stepeni, a najviša dnevna do 16 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 12. novembra, biće umjereno oblačno sa sunčanim intervalima, uz malo višu temperaturu u odnosu na prethodne dane, a krajem dana očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada, uz kišu koja će se do jutra širiti na sve predjele i koja će, uz pad temperature, do ponedjeljka, 13. novembra, ujutru na planinama preći u susnježicu i snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha u nedjelju biće od pet do 11 stepeni, a najviša dnevna do 17 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak se očekuje uticaj hladnog fronta sa sjeverozapada, te će biti oblačno sa padavinama, uz zahlađenje. Na planinama će biti snijega uz formiranje snježnog pokrivača, a na zapadu se susnježica i snijeg očekuju i u nižim predjelima.

Najviša temperatura biće od četiri do sedam stepeni Celzijusovih.

Prestanak snježnih padavina očekuje se od utorka, 14. novembra, te će jutra biti hladna sa mrazem i temperaturom do 10 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna