latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:04 ⇒ 11:10 | Autor: RTRS

Vučić: Hor "Aleksandrov" inspiracija u najkritičnijim situacijama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je članove Ansambla Crvene Armije "Aleksandrov", naglasivši da su oni svojim nastupima učinili da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda bude još izraženije.
Ansambl "Aleksandrov" kod predsjednika Vučića - Foto: Novosti.rs
Ansambl "Aleksandrov" kod predsjednika VučićaFoto: Novosti.rs

Vučić je rekao da je hor "Aleksandrov" uvijek pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna podrška.

"Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju", istakao je Vučić.

Predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i hora "Aleksandrov" zahvalili su za inicijativu za postavljanje spomen-table ovom horu u Beogradu i ukazali na to da je imenovanje parka po ovom ansamblu odraz veoma dobrih odnosa dva naroda.

Oni su uputili poziv Vučiću da posjeti zdanje i muzej hora "Aleksandrov" tokom boravka u Moskvi u decembru, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

"Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za cijelu Rusiju", istakli su članovi hora "Aleksandrov".

Oni su izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, među kojima je bilo i 64 člana čuvenog ruskog vojnog hora "Aleksandrov", suršio se 25. decembra 2016. godine u Crno more nekoliko minuta poslije polijetanja iz mjesta blizu Sočija.

Spomen-tabla ansamblu "Aleksandrov" danas je svečano otkrivena u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.

Ansambl "Aleksandrov" nastupiće večeras u Sava centru.

Izvor: Srna