latinica  ћирилица
11/11/2017 |  12:08 | Autor: RTRS

Posjeta ruskog mirotvorca Mihaila Pavloviča Lavrenenka Loparama

Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je danas o mogućim ruskim investicijama u ovaj podmajevički kraj sa bivšim članom Generalštaba Ruske armije pukovnikom Mihailom Pavlovičem Lavrenenkom, koji je bio komandant Sjeveroistočne zone mirovne misije u BiH.
Rado Savić i Mihail Pavlovič Lavrenenko - Foto: SRNA
Rado Savić i Mihail Pavlovič LavrenenkoFoto: SRNA

Savić je zahvalio Pavloviču na posjeti i rekao da je on imao značajnu ulogu u mirovnim snagama u postratnom periodu, a danas su razgovarali o projektu iz oblasti turizma u Loparama.

"Pavlovič je kao glavnokomandujući ruskih mirovnih trupa sjeveroistoka boravio u motelu `Vukosavci` koji se nalazi u okviru Spomen-parka u vlasništvu opštine Lopare i razgovarali smo o mogućnosti da se pronađe investitor u Rusiji koji bi mogao da osposobi motel, učini ga primamljivim za goste i tako obogati turističku ponudu Lopara", rekao je Savić novinarima.

On je istakao da je opština Lopare otvorena za saradnju i najavio da će investitor koji je zainteresovan za ovo ulaganje doći u posjetu u decembru.

Ruski mirotvorac Pavlovič rekao je nakon sastanka da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Loparama i što mu se ukazala prilika da pomogne srpskom narodu tako što bi doveo potencijalne investitore iz oblasti turizma i biznisa.

Pavlovič kaže da sada vodi nevladinu organizaciju humanitarnog karaktera koja objedinjuje mirotvorce koji su radili izvan Rusije.

Sutra će Mihal Pavlovič Lavrenenko posjetiti Manastir Svete Trojice u Tavni i pokloniti Јevanđelje rađeno u najvećoj pravoslavnoj radionici "Sofrino" u istoimenom ruskom gradu.

"Raduje me posjeta Manastiru Tavna koji je bio velika duhovna podrška ruskim vojnicima tokom boravka u mirovnoj misiji na ovim prostorima", rekao je Pavlovič.

Načelnik Savić i Pavlovič su tokom dana posjetili i motel "Vukosavci" u Spomen-parku u Loparama.

Izvor:Srna