latinica  ћирилица
13/11/2017 |  09:07 ⇒ 09:21 | Autor: RTRS

"No smoking orkestar": Muzički i filmski spektakl u Riju

Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestar" počeli su turneju po Јužnoj Americi, koju su započeli veličanstvenim koncertom u Rio De Žaneiru.
Rio de Žanerio, "No smoking orkestar" - turneja - Foto: SRNA
Rio de Žanerio, "No smoking orkestar" - turnejaFoto: SRNA

Od prvog akorda bend je podigao na noge više od deset hiljada posjetilaca i uz ples i skandiranje uveli ih u neobični svijet ove muzičke atrakcije.

Ovo je već treći nastup Kusturičine grupe u Brazilu ali prvi na prestižnom Festivalu Mimo gdje se već tradicionalno okupljaju najveće svjetske muzičke grupe i gdje se u jednom od programa prikazuju i najnovija svjetska filmska ostvarenja.

U okviru ovog festivala, prikazan je i Kusturičin film "Na mliječnom putu". Gledaoci su na nogama dočekali kraj filma i 15-minutnim aplauzom pozdravili srpskog reditelja, čime su potvrdili izuzetno uspješan put ovog filma koji je bio na distributerskom programu u 40 zemalja širom svijeta.

Nakon muzičkog spektakla u Riju "No smoking orkestar" sutra putuju u Santiago gdje će 16. novembra održati koncert. U glavnom gradu Čilea već se traži karta više, a turneja će biti nastavljena dva dana kasnije u Brazilu.

Izvor: SRNA