latinica  ћирилица
13/11/2017 |  10:43 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Tuzlanski kanton- Sedam saobraćajnih nezgoda, dvoje poginulih

Na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 časa dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su poginula dva lica, a povrijeđeno 15 osoba, od kojih šest teže, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lakše su povrijeđene tri osobe, dok je šest lica zadobilo povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili.

U saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala tri automobila, "golf tri" i dvije "škode fabije", na magistralnom putu Tuzla-Zvornik u mjestu Tojšići poginula je žena sa inicijalima E.I. /33/, koja bila saputnik u "golfu", i petnaestogodišnji dječak - saputnik u "škodi fabiji", kojom je upravljao S.M. /42/ iz Kalesije.

Teško su povrijeđeni i saputnik u "golfu", pedesetosmogodišnja F.I, desetogodišnja djevojčica i šestogodišnji dječak, te vozač "škode" S.M. i saputnik u njegovom vozilu četrdesettrogodišnja M.M.

E.M. iz Tuzle koji je upravljao automobilom "škoda fabija" /49/ lakše je povrijeđen.

Automobilom "golf tri" upravljao je M.I. /34/ iz Kalesije.

U Živinicama je teško povrijeđen motociklista čiji su inicijali H.H. /60/ iz Kalesije u sudaru sa automobilom "pežo", kojim je upravljao A.S. /54/ iz Kalesije.

Policija je izvršila uviđaje.

Dan žalosti u Kalesiji

Na području opštine Kalesija dan je proglašen dan žalosti zbog pogibije četiri osobe. Proteklog vikenda u rijeci Spreči pronađena su tijela mladiće i djevojke, dok su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, u mjestu Tojšići poginule dvije osobe.

Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi opštine, javnih ustanova i preduzeća, čiji je osnivač opština, dok će drugi sadržaj biti prilagođeni danu žalosti.

Izvor: SRNA