latinica  ћирилица
13/11/2017 |  15:56 | Autor: RTRS

Korejski izazov: Biće teže nego sa Kinom

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u utorak u podne po srednjeevropskom vremenu očekuje druga provjera na azijskoj turneji, a pred meč sa Јužnom Korejom, vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić i kapiten Branislav Ivanović uvjereni su da ekipu čeka daleko teži izazov od onog u duelu sa Kinom.
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto: Fudbalski savez Srbije) -
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto: Fudbalski savez Srbije)

"Želim da se zahvalim na gostoprimstvu domaćinima u Јužnoj Koreji. Јuče smo imali jedan trening i spremni dočekujemo meč sa domaćinom. Nadam se dobroj igri naše selekcije. Јužna Koreja je pokazala da ima odličan kvalitet i da se zasluženo kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo. Očekuje nas teži meč nego u Kini", rekao je Krstajić.

Pred Srbijom je veoma zahtjevan ispit:

"Želimo da odigramo odgovorno i da na terenu sprovedemo neke od ideja koje već uvježbavamo. Naravno, cilj nam je da napravimo i što povoljniji rezultat. Znamo da se možda domaćin pribojava naših visokih igrača, a to bi zaista mogla da bude jedna od naših prednosti u ovoj utakmici", istakao je Mladen Krstajić.

I Branislav Ivanović, kapiten "orlova", ne krije da će meč sa Јužnom Korejom biti mnogo teži nego duel sa Kinom:

"Јužna Koreja ima sjajan tim i ovo će biti izuzetno težak test za nas. Dugo igram u Evropi i susretao sam se sa nekoliko fudbalera iz Јužne Koreje i zaista mogu da kažem da posjeduju veliku borbenost i kvalitet. Naš cilj na utakmici je da se nadigravamo sa domaćinom koji je ponovo izborio plasman na Mundijal. Znam da ćemo igrati sa tehnički nešto organizovanijom selekcijom od kineske koju smo savladali sa 2:0. Domaćin sigurno ima adute na ovom meču, ali imamo ih i mi i pokušaćemo da ih iskoristimo", rekao je Branislav Ivanović.

Izvor: FSS, Blic