latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:01 | Autor: RTRS

Hrvati odabrali selektora za Mundijal

Poslije uspješnog nastupa u mundijalskom baražu protiv Grčke, predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske, Davor Šuker, rekao je da će na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji selektor "vatrenih" biti Zlatko Dalić, koji je nedavno preuzeo ekipu i to samo "kao privremeno rješenje".

Dalić je poslije otkaza Antu Čačiću poveo Hrvatsku u baraž utakmice protiv Grčke i sjajnom igrom, pobjedom 4:1 u Zagrebu i remijem u Atini 0:0, osigurao peti Mundijal za tu selekciju.

"Već smo razgovarali sa Dalićem, mogu da potvrdim da će voditi reprezentaciju u Rusiji. Ostale su samo neke formalnosti koje ćemo da riješimo u utorak, trebalo bi tada da se pojavi kod mene u kancelariji", rekao je Šuker.

Da je dogovor postignut, potvrdio je i selektor Zlatko Dalić.

"Spreman sam, što se mene tiče možemo da se dogovorimo za minut. Čast i ponos je voditi hrvatsku reprezentaciju, vjerujem da ću sada dobiti priliku da je prvi put vodim na velikom takmičenju", rekao je Dalić.

Kao uslov ostanka Dalić je postavio da mu u stručnom štabu bude Dražen Ladić, bivši golman reprezentacije i čovjek koji je često kritikovao rad FS Hrvatske.

Izvor: Blic, Tanjug