latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:09 | Autor: RTRS

Drugi krug izbora na KiM u nedjelju

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji biće održan u 19 opština u nedjelju, 19. novembra, dok će izbori u opštini Parteš, sa većinskim srpskim stanovništvom, biti ponovljeni.
Izbori na Kosovu (Foto:balkanplus.net) -
Izbori na Kosovu (Foto:balkanplus.net)

U ponoć je počela zvanična predizborna kampanja pred drugi krug lokalnih izbora, saopštila je Centralna izborna komisija.

Drugi krug izbora biće održan Klokotu, gdje će građani birati između kandidata Srpske liste Strahinje Spasića i kandidata Građanske inicijative "Klokot Vrbovac" Božidara Dejanovića.

U Partešu, uz Klokot opštini sa najmanjim brojem stanovništva na Kosovu i Metohiji, kandidat Srpske liste za gradonačelnika je Dragan Petković, nekadašnji zamjenik ministra za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Njegov protivkandidat je Nenad Cvetković, nekadašnji predsjednik Parteša.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Srbe da podrže kandidate Srpske liste u Partešu i Klokotu, nakon što su srpski glasači u ostalim opštinama podrškom kandidatima te liste pokazali jedinstvo dajući punu podršku politici koju vodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Srna