latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:40 ⇒ 18:44 | Autor: RTRS

Dodik: Tri naroda u BiH treba suvereno da donose odluke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, tokom nastupne posjete ambasadora Francuske u BiH Gijoma Rusona, da tri naroda u BiH treba suvereno da donose odluke bez nametanja sa strane, te da Srpska želi da bude na poziciji koja joj je data Dejtonskim sporazumom.
Milorad Dodik i Gijom Ruson - Foto: SRNA
Milorad Dodik i Gijom RusonFoto: SRNA

Dodik je istakao da je Srpska opredijeljena za evropski put, na kojem želi da bude vidljiva, dok sa NATO srpski narod i Republika Srpska ima negativno iskustvo iz proteklog rata. Istakao je da Republika Srpska nije protiv saradnje sa NATO u nekim programima, ali da je realnost da kod domaće javnosti nema spremnosti za integracije sa NATO savezom. On je ponovio da će, bude li to na dnevnom redu, narod svoj stav svakako iznijeti na referendumu.

Dodik je upoznao Rusona da je Republika Srpska stabilna na političkom i ekonomskom planu i da će uskoro biti usvojen budžet za narednu godinu. Sagovornici su se saglasili da su odnosi Republike Srpske i Francuske dobri i da ih treba još unapređivati, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Izvor: SRNA