latinica  ћирилица
13/11/2017 |  20:30 | Autor: RTRS

Zagorac: Moja želja je Partizan!

Mesec dana posle rastanka sa Memfisom i gotovo svakodnevnih medijskih spekulacija gdje će nastaviti karijeru Rade Zagorac je prvi put progovorio i potvrdio da mu je želja da zaigra za Partizan.
Rade Zagorac - Foto: AP
Rade ZagoracFoto: AP

"Od starta sam želeo da zaigram za Partizan, to je neka moja dječačka želja. Uveijk sam imao tri želje. Јedna je bila Partizan, druga reprezentacija i treća NBA liga. Po površini sam zagrebao druge dvije, a i dalje imam priliku da ostvarim treću i zaigram za Partizan. Ne mogu da kažem šta se trenutno dešava. U nekoj vrsti smo sive zone. Moja želja je nesporna i finansisjki aspekt nijednog trenutka nije bio važan. Neke druge stvari su u pitanju. Konkretno ne mogu da kažem ništa više. Sve je do mog agenta i uprave Partizana da nađu rješenje", rekao je Zagorac za Arenu Sport.

"Ne mogu da kaže da li sam najbliži Partizanu. Јutros sam imao jednu ideju... Sve je stvar pregovora. Flesksibilno je, možda sutra bude drugačije. Važno da postoji obostrana želja. Nadam se najboljem rješenju. Želja da zaigram za Partizan uvijek je bila mnogo veća od odlaska u bilo koji evropski klub".

Zagorac je pet sezone nosio dres Mega Leksa prije nego što je minulog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa Memfisom.

Ipak, neposredno prije početka sezone stručni štab Grizlisa je prelomio i mladom Srbinu poručio da nema mjesta u rosteru.

"Bio sam izuzetno zatečen odlukom kluba. To je veliki biznis, veliki znak pitanja za svakog igrača u NBA. Mogao sam samo da prihvatim odluku i okrenem se svojoj budućnost", rekao je Zagorac.

"Dok sam bio u SAD najviše mi je pomagao Mark Gasol. Svi Evropljani smo tamo naši. Pomagao mi je na svim aspektima, i dalje smo u kontaktu i vrlo je zainteresovan gdje ću da nastavim karijeru".

Njegov menadžer Miško Ražnatović je tada poručio da se Zagorac neće vraćati u Srbiju, ali u međuvremenu su se neke stvari promijenile i nije isključeno da će uskoro potpisati ugovor sa crno-bijelimna.

Mladi košarkaš je prošle sezone odigrao 26 utakmica u ABA ligi i prosječno je bilježio 15 poena, uz 6.5 skokova, 2.5 asistencija i 1.4 ukradene lopte.

Zagorac je osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije do 20 godina na Evropskom prvenstvu 2015, dok je 2012. bio šampion svijeta (do 18 godina) u basketu "3 na 3".

Izvor: Sport Klub