latinica  ћирилица
14/11/2017 |  14:23 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Radojičić: Pojačan nadzor nad radom zimske službe (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Grad pojačao nadzor nad radom zimske službe u svim zonama, te da će biti praćena situacija na terenu.
Banjaluka, Radojičić - zimska služba - Foto: SRNA
Banjaluka, Radojičić - zimska službaFoto: SRNA

Radojičić je, nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća koja učestvuju u radu zimske službe, rekao novinarima da očekuje odgovorno ponašanje, te da svako radi svoj posao.

"Sve pripreme su obavljene i utvrđen je program zimske službe. Na svakom od gradskih i seoskih područja su određeni izvođači, odnosno preduzeća koja će čistiti puteve, a nabavljene su dovoljne količine soli", naveo je Radojičić.

On je naglasio da su svi izvođači rekli da su potpuno spremni za izvršenje svojih zadataka, te da su sinoć bile prve intervencije na terenu, i to u višim zonama seoskog područja.



Radojičić je napomenuo da zimska služba formalno počinje sa radom sutra, kao i da je do 15. marta na snazi poseban zimski režim u saobraćaju, a i kada je riječ o gradskim službama.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u upravi grada Slaviša Sandić rekao je da trenutno na terenu nema problema, te da je preduzeće "Eko-euro tim" sinoć intervenisalo na području Manjače, gdje je pao snijeg.

"Tokom narednih dana obići ćemo nekoliko punktova da provjerimo stanje mehanizacije na terenu. U svakom slučaju, ne očekujemo znatnije probleme", naglasio je Sandić.

On je naveo da je Odjeljenje sačinilo i vodič o radu zimske službe, koji građani mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa internet stranice Gradske uprave.

Izvor: SRNA