latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:06 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Evropske univerzitetske igre 2020. u Beogradu

Evropske univerzitetske igre održaće se u Beogradu 2020, a u posjetu prestonici došla je visoka delegacija EUSA, Evropske studentske sportske asocijacije, kako bi obavila prvu kontrolu.
Evropske univerzitetske igre 2020. u Beogradu (Foto: Predrag Dedijer/RAS Srbija) -
Evropske univerzitetske igre 2020. u Beogradu (Foto: Predrag Dedijer/RAS Srbija)

Potpredsjednik EUSA Kemal Tamer i generalni sekretar Matjaž Pečovnik, zajedno sa predsjednikom Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Sinišom Јasnićem i prorektorom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Ivankom Popović, tim povodom obratili su se javnosti u zgradi Rektorata.

- Uzbuđen sam zbog izgradnje Univerzitetskog centra na Bežanijskoj kosi, to je vrlo bitno za razvoj sporta. Imamo dvije i po godine za organizovanje, ali vrijeme brzo prolazi. Budžet za organizaciju je oko šest miliona evra, što je sasvim dovoljno. Srbija je zemlja sporta. Volite sport i imate iskustva u njemu. Postoje svi uslovi da se Igre uspješno organizuju, i vjerujem da će biti odlično - rekao je Tamer.

Pečovnik je naveo da je praksa da se zarad održavanja Univerzijada, grade posebni blokovi za studente, te se osvrnuo na izgradnju Centra na Bežanijskoj kosi, prekoputa Studentskog grada.

- U Beogradu bi trebalo da ostane nešto za studente i sport i nakon završetka Igara.

Izvor: Blic