latinica  ћирилица
14/11/2017 |  21:16 | Autor: RTRS

Podmlađeni "delfini" bez problema sa Rumunijom

Reprezentacija Srbije uspješno je otpočela novu sezonu u Svjetskoj ligi.
Vaterpolo - Foto: TANЈUG
VaterpoloFoto: TANЈUG

'Delfini' su na bazenu u Zrenjaninu bili bolji od selekcije Rumunije, u prvom kolu grupe A, ubedljivim rezultatom – 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1).

Iako su nastupili u izmijenjenom, značajno podmlađenom sastavu – izabranici Dejana Savića nisu imali ni najmanjih problema da upišu rutinsku pobjedu.

Od ranije se znalo da neće igrati povrijeđeni Stefan Mitrović kojeg je zamijenio Strahinja Rašović, oboljeli Dušan Mandić čija je zamjena Đorde Vučinić, i centar Duško Pijetlović koji je u ponedjeljak dobio sina. Umjesto njega Savić je pozvao Đorđa Lazića.

Golmana Branislav Mitrović je zamijenio Dimitrije Rističević, pošto je prvi golman takođe dobio sina. Pred utakmicu se razbolio i Milan Aleksić i za njega nije bilo vremena da se dovede zamjena.

Srbija je od starta utakmice bila bolji rival, nametnula je svoj ritam u bazenu i postepeno počela da uvećava prednost.

Najraspoloženiji je bio Viktor Rašović koji je s dva gola u prvoj četvrtini povukao 'Delfine' ka pobedi, koji su pred punim gledalištem opravdali ulogu favorita.

Najefikasniji bio je Viktor Rašović sa tri gola, dva je dodao Nemanja Ubović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Nikola Јakšić, Miloš Ćuk, Strahinja Rašović i Đorđe Vučinić.

Srbija će naredni meč igrati 12. decembra protiv Crne Gore.

Izvor: RTS