latinica  ћирилица
15/11/2017 |  08:48 | Autor: RTRS

NBA: Nova pobjeda nezaustavljivih Seltiksa

Greg Popovič cijele sezone igra bez Kavaija Lenarda i Tonija Parkera, ali je ipak uspio da postane trener koji je najbrže stigao do 500. pobjeda na strani (on je to uradio u 835. utakmici na gostovanjima, dok je Petu Rajliju za isti skor bila neophodna 41 utakmica više). Boston Seltiksi stigli do 13. pobjede u nizu, čime je svakako doprinjeo i povratak Kajrija Irvinga na teren, koga su protivnici još teže "čitali" nego do sada, pošto superstar tima iz Masačusetsa igra sa maskom preko lica.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Lamarkus Oldridž, inače momak koji je odstastao u Teksasu, bio je najefikasniji u trijumfu Sparsa nad Dalas Maveriksima (97:91). On je postigao 32 poena, a uz to je imao pet skokova i četiri asistencije.

Pau Gasol je dodao deset skokova. Žofre Lovernj se vratio na teren, ali je uspio da ubilježi samo jednu asistenciju, dok je Davis Bertans-za pet minuta na parketu, što je za minut više od bivšeg saigrača iz Partizana-bio bez statističkog učinka.

Bolji od ostalih u timu Dalasa bio je Denis Smit DŽunior sa 27 poena i šest skokova, Harison Barns je imao 16 poena i duplo manje uhvaćenih lopti, a Dirk Novicki je stao na 12 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Boston Seltiksi su do svoje 13 uzastopne pobjede stigli u meču sa Bruklin Netsima (109:102). Kajri Irving je postigao 25 poena, a odličnu podršku imao je u Markusu Morisu sa 21 poenom (uz deset skokova), odnosno DŽejsonu Tejtumu sa 19.

Bolji od ostalih u ekipi Bruklina bio je DŽo Haris sa 19 poena i četiri skoka.

Toronto Reptorsi su se pobrinuli da i treći meč odigranog u noći između utorka i srijede bude završen pobjedom gostiju, pošto su u Hjustonu bili bolji od Roketsa rezultatom 129:113.

DŽejms Harden je bio najefikasniji igrač večeri sa 38 poena za 39 minuta na parketu. On je, uz to, imao i 11 asistencija. Trevor Ariza ga je koliko-toliko pratio sa 20 poena.

Po običaju, Demar Derozen je bio najbolji u timu iz Kanade, ol-star košarkaš je postigao 27 poena. Јoš jedan superstar, Kajl Lauri, pored svog imena ima 19 poena, ali i deset asistencija.

Izvor: RTS