latinica  ћирилица
15/11/2017 |  19:07 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Banjaluka dobija svjetski brend iz hotelijerstva (VIDEO)

Banjaluka i Republika Srpska dobiće prvi internacionalni brendirani hotel – Kort-jard baj Meriot. Franšizni ugovor za njegovo otvaranje potpisali su predstavnici "Meriot internešenala" i banjalučke firme "MMI razvoj projekata".
Hotel "Meriot" - Foto: RTRS
Hotel "Meriot"Foto: RTRS

Nakon 13 evropskih gradova u ovoj godini, i Banjaluka je na mapi najvećeg svjetskog hotelskog brenda "Meriot". Hotel sa 4 zvjezdice, po svjetskim standardima, 118 soba, savremenom multimedijalnom salom, velnes i spa centrom, svoja vrata otvoriće 1. maja 2019. godine.

"Otvorili smo razgovore sa većim brojem hotelskih lanaca u Banjaluci. Nakon pregovora, mi smo izabralu onog koji je najveći i koji je pružio najbolje uslove za otvaranje franšizno ugovora i hotela u Banjaluci", rekla je direktorka MMI razvoj projekata Nada Kuzmanović.

Lanac "Meriot internešenal" ima 6 200 hotela u 125 zemalja svijeta. Samo u kategoriji kortjard, kakav će biti hotel u centru grada na Vrbasu, ima 1200 hotela. 

"On se prvenstveno obraća modernim poslovnim gostima, što smatramo da Banjaluci fali". izjavila je regionalni potpredsjednik Meriota Silvija Lovreta.

"Grad će sa svoje strane promovisati ono što je prepoznato kao brend, a to su adrenalinski sportovi, manifestacije i događaji, dijelom istorijske znamenitosti, a ovo je nezaobilazan partner da naše ime bude prisutno u cijelom svijetu", naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Hotel će zapošljavati 50 radnika. Za sve njih biće obezbijeđena obuka i kontinuirani trening u skladu sa Meriot standardima.