latinica  ћирилица
16/11/2017 |  15:29 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

U Brčkom na Sajmu privrede više stotina izlagača (VIDEO)

U Distriktu Brčko otvoren je "16. međunarodni sajam privrede, koji je okupio više stotina izlagača. Pokrovtitelj sajma vlada distrikta Brčko i organizator Privredna komora distirkta, žele da uspostave što bolju saradnju sa svim privrednicima i privrednim komorama u regionu.
Sajam privrede u Brčkom - Foto: RTRS
Sajam privrede u BrčkomFoto: RTRS

Šesnaetsi sajam privrede, pored brčanskih, okupio je privrednike iz Rebulike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja. Prilika je to za nove poslovone aranžmane.

"Mi kao kompanija, koja podržava ovaj sajam i koji smo redovan izlagač na ovom sajmu, vidimo svoj interes, tako da dajemo doprinos prvenstveno organizaciji sajma, a samim tim vršimo i svoju dodatnu promociju", rekao je Ševač Suljkanović, predstavnik "Bimala" iz Brčkog. 

Međunarodni sajam privrede Brčko otvoren je u Industrijskoj zoni naselja Grčica. Svi očekuju unapređenje privrednog ambijenta.

"Ove godine imamo izlagače iz cijele BiH i država iz okruženja Hrvatske, Slovenije i Srbije. Sajam je ove godine jako dobro organizovan i po pitanju izlagača jako je dboro posjećen", istakao je Niko Babić, predsjenik Privredne komore, distirkta Brčko. 

Na ovogodišnjem trodnevnom brčanskom sajmu, lokalni preduzetnici predstavili su proizvodno-prodajne privredne resurse Distrikta.