latinica  ћирилица
17/11/2017 |  17:06 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Apelacioni sud oslobodio Mandića i Radunovića

Crnogorski Apelacioni sud oslobodio je lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Slavena Radunovića optužbe da su na velikom narodnom protesu ispred zgrade Skupštine Crne Gore 24. oktobra 2015. godine pozivali na rušenje ustavnog poretka.

"Ovom odlukom nismo oslobođeni samo mi, nego i svi časni učesnici najvećeg opozicionog skupa u istoriji Crne Gore", istakao je Radunović na konferenciji za novinare.

On je dodao da su učesnici velikog narodnog protesta, predvođenog liderima DF-a, bili proglašeni "od ovog režima divljom hordom koja je, navodno, htjela da uništi ovu oazu blagostanja u Evropi".

"Ovim su oslobođeni svi naši saborci, koji su pominjani i satanizovani u medijima, bez kazne, bez ikakve odgovornosti", rekao je Radunović.

On je napomenuo da je odluka pravosnažna, jer više ne postoji mogućnost žalbe Tužilaštva.

Funkcioner DF-a je podsjetio da su odmah nakon hapšenja lideri DF-a izjavili da je riječ o montiranom procesu koji je imao za cilj da skrene pažnju sa "krvničkog odnosa SAЈ-a i crnogorske policije prema svojim građanima 24. oktobra".

"Do dan danas nisu otkriveni ni formalni nalogodavci koji su naredili policiji da to uradi, niti oni koji su naredili da nas dvojicu uhapse potpuno nezakonito, nisu otkriveni ni najveći počinioci nedjela", istakao je Radunović.

Izvor: Srna