latinica  ћирилица
17/11/2017 |  22:07 | Autor: RTRS

Sindikati Pošte Srbije odustali od generalnog štrajka u ponedjeljak

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da su je predstavnici reprezentativnih sindikata "Pošte Srbije" obavijestili da je donesena odluka o odustajanju od generalnog štrajka koji je bio zakazan za ponedjeljak, 20. novembar.
Ana Brnabić - Foto: SRNA
Ana BrnabićFoto: SRNA

"Odluka o odustajanju od štrajka potvrđuje posvećenost konstruktivnom rješavanju otvorenih pitanja i odgovornost prema građanima i svim korisnicima usluga 'Pošte Srbije'", ocijenila je Branabić u saopštenju poslije sastanka sa sindikatima pošte.

Premijerka je rekla da je Vlada Srbije spremna da sa sindikatima razgovara o daljem poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u "Pošti Srbije".

U saopštenju se dodaje da je u skladu sa dogovorima postignutim na sastanku sa sindikatima pošte prije nedjelju dana, odlukom Vlade Srbije zaposlenima isplaćena zarada iz dobiti preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je danas na sastanku sa v. d. direktorkom "Pošte Srbije" Mirom Petrović i reprezentativnim sindikatima, zahvalila na konstruktivnom pristupu i naporima da se nastave razgovori o situaciji u tom preduzeću.

Kako se dodaje na sastancima je dogovoreno da će biti priređena analiza poslovanja "Pošte Srbije".

Izvor: Beta