latinica  ћирилица
22/11/2017 |  14:53 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Srpske rukometašice pobijedile Slovačku u drugom kontrolnom meču pred SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, savladala Slovačku sa 26:24 (13:14) u drugom prijateljskom odmjeravanju snaga, nakon što je dan ranije rezultat u duelu istih rivala bio 30:30 (16:17).
Ženska rukometna reprezentacija Srbije (Foto: RSS / Promo) -
Ženska rukometna reprezentacija Srbije (Foto: RSS / Promo)

Meč u Kovilovu pripao je srpskim rukometašicama, koje su podigle nivo odbrane u odnosu na prvi duel u Pančevu, i u drugom poluvremenu slomile otpor borbenih i motivisanih Slovakinja.

Povele su Srpkinje predvođene raspucanim kapitenom Katarinom Krpež Šlezak (10 golova) odmah na startu drugog poluvremena, a to vodstvo koje je u 43. minutu iznosilo "+5" - 22:17, nisu ispustile do samog kraja. Srbija je i u 51. minutu imala sigurnu prednost 25:20, da bi Slovakinje u samoj završnici uspjele da ublaže poraz.

Selektor Ljubomir Obradović iskoristio je gotovo sve raspoložive snage, a za srpski državni tim ponovo nisu nastupale tri iskusne igračice Јovana Stoiljković, Andrea Lekić i Katarina Tomašević.

Reprezentaciju očekuju trenažne aktivnosti sve do nedjelje, kada je planiran odlazak na dvomeč sa selekcijom Crne Gore (nedjelja i ponedjeljak).

Izvor: Blic