latinica  ћирилица
22/11/2017 |  20:23 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Novi Sad- Mlade patriote uputile podršku generalu Mladiću (VIDEO)

Više od stotinu, mahom mladih Novosađana, učestvovalo je večeras u protestnoj šetnji u centru grada povodom presude generalu Ratku Mladiću koju je izrekao Haški tribunal.
Novosađani protiv presude Haškog tribunala - Foto: RTRS
Novosađani protiv presude Haškog tribunalaFoto: RTRS

Pripadnici više patriotskih organizacija i okupljeni građani uzvikivali su poruke podrške generalu Mladiću, kao jedinstvu Republike Srpske i Srbije. Glasno je iskazano i negodovanje na način suđenja Srbima u Ševeningenu.

Protestnu šetnju je predvodio Mihailo Јanjić, povjerenik Pokreta 1389 za severnu Srbiju, a mladi su nosili transparent sa porukom "Doživotna presuda lažnog suda, za večnu legendu o časnom vojniku - Ratko Mladić". Ovo okupljanje je podržao i  sinovac generala Mladića, koji se obratio učenicima skupa.

- Ovo je dokaz da je Haški tribunal, kao inkvizitorski, osnovan sa jednim ciljem - da satanizuje Srbe i da kažnjava naše heroje, a oslobođa zločince i zlikovce koji imaju srpsku krv na rukama. Njihove presude su ništavne u očima srpskog naroda, koji dobro zna šta je istina i nijedan sudija nas neće ubijediti u suprotno - poručio je Јanjić.