latinica  ћирилица
22/11/2017 |  21:04 ⇒ 21:25 | Autor: RTRS

U Beogradu skup podrške generalu Mladiću

Nekoliko desetina ljudi okupilo se u Beogradu na skupu podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću kojeg je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu.
Beograd- skup podrške generalu Ratku Mladiću -
Beograd- skup podrške generalu Ratku Mladiću

Među okupljenima bili su i poslanici pokreta "Dveri" Boško Obradović, Marija Јanjušević i Srđan Nogo, ali i pripadnici organizacije "Srbska akcija".

Učesnici skupa okupili su se na Trgu Republike, a članovi "Srbske akcije" razvili su ispred spomenika Knezu Mihailu transparent "Јunak, a ne zločinac" i nosili fotografiju generala Mladića.

Obradović je rekao je novinarima da bi ga bilo sramota da nije izašao na ulicu da izrazi protivljenje antisrpskom tribunalu i pruži podršku generalu Mladiću koji je "spriječio treći genocid nad Srbima u 20. vijeku".

On je rekao da general Mladić i prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH, treba da budu poštovani, jer su osnivači Republike Srpske.

Obradović je naveo da su presude Haškog tribunala režirane i da je njihov cilj da Srbe prikažu kao genocidan narod, prenose beogradski mediji.

"Generalu Mladiću se sudi da bi bila ukinuta Republika Srpska da bi bila utopljena u vještačku BiH, da bi se srpski narod proglasio za genocidan, a mi na to ne pristajemo", rekao je Obradović.

Okupljeni su pjevali "Generale, nek` je tvojoj majci hvala" i "Mladiću moj, problem je tvoj, što si ti srpski heroj".

Izvor: SRNA