latinica  ћирилица
22/11/2017 |  21:24 ⇒ 21:51 | Autor: RTRS

LŠ: Čelsi u šesnaestini, CSKA nadigrao Benfiku

CSKA je savladao Benfiku u petom kolu Lige šampiona i ostao u trci za prolazak u osminu finala iz grupe A.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u osminu finala Lige šampiona kolo prije kraja grupne faze, dok je Benfika eliminisana iz Lige šampiona.

Čelsi je plasman među 16 najboljih klubova u Evropi osigurao laganom pobjedom nad Karabagom 4:0 u Azerbejdžanu.

S druge strane, CSKA je savladao Benfiku 2:0 u Moskvi, za veliki korak za nokaut fazi, dok su se Portugalci oprostili od Evrope za ovu sezonu.

Gol za CSK dao je Šenjikov u 13. minutu, a Žardel je autogolom u 56. minutu osigurao pobjedu domaćoj ekipi.

"Armejci" su u potpunosti nadigrali goste iz Lisabona na moskovskom "minusu", kontrolisali su meč od prvog do posljednjeg minuta i konstantno bili prijetnja po gol rivala.

Međutim, na tok meča umnogome je uticao vodeći gol CSKA iz 13. minuta, jer je strelac Georgi Šenjikov bio u ofsajdu prilikom dodavanja Bibrasa Natha.

Benfika je tražila način da izjednači u nastavku, ali su "orlovi" bili nemoćni. U desetom minutu nastavka CSKA je "ovjerio" trijumf autogolom Žardela, poslije dobre akcije Vitinja.

Srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa je bio jedna od rijetkih svijetlih tački u ekipi Benfike, dobio je skoro sve duele na sredini terena, ali to nije bilo dovoljno za bolji rezultat njegovog tima.

S druge strane, Benfiki nije pomogao ni ulazak drugog srpskog "orla" Andrije Živkovića, koji je u 83. minutu zamijenio Eliseua.

Čelsi je lagano stigao do pobjede u Bakuu, a meč je prelomio detalj iz 19. minuta kada je iskusni defanzivac Karabaga Rašad Sadigov oborio s leđa Vilijana u svom kaznenom prostoru.

Sadigov je odmah dobio crveni karton, a Eden Azar sa 11 metara otvorio seriju golova londonskog tima u Azerbejdžanu.

Desetak minuta prije poluvremena Vilijan preciznim udarcem povećava na 2:0, poslije sjajnog proigravanja Azara, a tačku na meč stavlja Sesk Fabregas iz još jednog penala, 20 minuta prije kraja.

Konačan rezultat postavio je svojim drugim pogotkom na meču Vilijan, pet minuta prije kraja, ovaj put na proigravanje Pedra.

Izvor: B92