latinica  ћирилица
22/11/2017 |  22:59 | Autor: RTRS

Zvezda: Naši igrači na raspolaganju Đorđeviću

KK Crvena zvezda saopštila je da će dozvoliti svojim igračima da nastupe za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
KK "Crvena Zvezda" (foto: StarSport) -
KK "Crvena Zvezda" (foto: StarSport)

Selektor Aleksandar Đorđević je uoči mečeva sa Austrijom i Gruzijom pozvao petoricu igrača srpskog šampiona – Nemanju Dangubića, Ognjena Dobrića, Nikolu Јovanovića, Nikolu Radičevića i Branka Lazića.

"Klub je ovu odluku donio u dogovoru sa igračima, uvažavajući korektnost selektora Aleksandra Đorđevića i Košarkaškog saveza Srbije. Bez obzira na činjenicu da je kalendar KK Crvena zvezda za takmičarsku sezonu 2017/2018 izuzetno težak i opterećen brojnim utakmicama, za klub je uvijek bila velika čast da u svojim redovima ima reprezentativce svoje zemlje. Igranje za nacionalni tim je najveća čast i zadovoljstvo koju jedan igrač može da ima i da doživi", navodi se u saopštenju Zvezde.

Srbija prvi meč u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. igra protiv Austrije u petak, a tri dana kasnije se sastaje sa Gruzijom. Oba meča će se igrati u hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda će sutra dočekati Baskoniju, a potom gostovati Real Madridu 1. decembra.

Izvor: Agencije