latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:34 ⇒ 16:37 | Autor: RTRS

Real "zagrizao" za Ikardija iako ima klauzulu od 110 miliona evra

Italijanski fudbalski klub Inter namjerava da uskoro obnovi ugovor sa kapitenom Maurom Ikardijem poslije velikog interesovanja, prije svih Real Madrida, prenosi Kalčomerkato.
Mauro Ikardi - Foto: AP
Mauro IkardiFoto: AP

Argentinskom golgeteru saradnja sa "neroazurima" ističe 30. jula 2021. godine, ali je postojeća klauzula od 110 miliona evra, prema procjeni čelnika milanskog kluba, mala u odnosu na igre koje pruža ove sezone, posebno jer su ljetos ostvareni veliki transferi poput Nejmarovog za 222 miliona evra i Kilijana Mbapea za 180 miliona u PSŽ, kao i Usmana Dembelea za 105 miliona u Barselonu.

Zanimljivo je da je Ikardi prošle i 2015. godine obnavljao ugovor sa Interom, a trenutno je najplaćeniji u timu sa 4,5 miliona evra i to bez velikih bonusa koji mu slijede za dobar učinak na terenu.

Ikardi je nedavno izjavio da je srećan u Interu, ali glasine o interesovanju Reala natjerale su rukovodstvo trostrukog prvaka Evrope da preduzme mjere da ga zadrži.

Ikardi je i ove sezone jako produktivan, sa 13 golova u Seriji A drugi je strijelac prvenstva, iza napadača Lacija Ćira Imobilea.

Izvor: Blic, Tanjug