latinica  ћирилица
23/11/2017 |  17:53 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

"Srpska bilježi pozitivne privredne trendove"

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, tokom konsultacija sa predstavnicima Konfederacije sindikata Srpske o budžetu za narednu godinu i programu ekonomskih reformi od 2018. do 2020, izrazila opredijeljenost Vlade Srpske da nastavi aktivnosti na stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta i rasterećenja privrede.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo činjenicom da Srpska bilježi pozitivne privredne trendove.

Ona je naglasila da je Srpska, uprkos velikim izazovima, ostvarila povećanje BDP-a i rekordne rezultate na planu pokrivenosti uvoza izvozom, ali i povećala zaposlenost, čemu su doprinijele različite mjere koje je Vlada preduzimala u prethodnom periodu.

Predstavnici Konfederacije sindikata izrazili su očekivanje za nastavak realizacije reformskih mjera i privrednih aktivnosti s ciljem većeg zapošljavanja i stvaranja pretpostavki za povećanje plata u realnom sektoru, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za osnose sa javnošću.

Na sastanku su učestvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada rekao je danas da Konfederacija traži od Vlade Srpske da se efikasnije i brže krene u realizaciju stvaranja povoljnog privrednog ambijenta radi većeg zapošljavanja i povećanje plata u realnom sektoru.

Izvor: SRNA