latinica  ћирилица
24/11/2017 |  09:27 ⇒ 09:36 | Autor: RTRS

Sportista još dugo iza rešetaka: Oskaru Pistorijusu povećana zatvorska kazna!

Јužnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus dobio je povećanje zatvorske kazne na 13 godina i pet mjeseci, javlja Asošiejted pres.

Pistorijus je na ponovljenom suđenju prošle godine osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva djevojke Rive Stinkamp u oktobru 2013., ali je sud u Pretoriji riješio da preinači presudu i poveća trajanje kazne.

On je prvobitno bio osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud Јužne Afrike u junu prošle godine preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo.

Kada je prošle godine sud osudio paraolimpijca na šest godina, u javnosti je zavladao šok, prije svega jer je po južnoafričkom zakonu minimalna kazna za ubistvo 15 godina zatvora. Tužioci su momentalno najavili žalbu na, kako su rekli "sramnu presudu", a ona se isplatila juče, kada je kazna povećana.

Podsjetimo, Pistorijus je 14. februara 2013. ubio u svojoj kući djevojku vatrenim oružjem i to kroz zatvorena vrata kupatila jer je, kako je to više puta istakao tokom suđenja, mislio da je u pitanju provalnik.

Izvor: Blic