latinica  ћирилица
24/11/2017 |  10:02 ⇒ 10:06 | Autor: RTRS

Venger: Duel sa BATE-om nam takmičarski ne znači, ali idemo na pobjedu

Trener Arsenala Arsen Venger razočaran je porazom u Kelnu (1:0) i poručio je da će se njegov tim iskupiti protiv BATE-a u posljednjem kolu H grupe, i tako pomoći Crvenoj zvezdi ka prolazu u nokaut fazu Lige Evrope.
Arsen Venger - Foto: Getty Images
Arsen VengerFoto: Getty Images

Arsenal je uprkos porazu prošao u šesnaestinu finala sa prvog mjesta, ali se sada zakomplikovala situacija u grupi, jer Zvezda ima šest bodova, koliko i Keln, a BATE jedan manje.

- Izgubili smo meč u kojem je protivnik imao samo jedan udarac ka našem golu, ne računajući penal. Uvijek nam malo nedostaje da damo gol. Keln se branio izuzetno i za njih je to bila savršena noć - rekao je Venger poslije utakmice u Njemačkoj.

On je obrazložio da je DŽek Vilšir stvorio mnogo prilika saigračima i sebi, ali da zajedno sa Danijem Velbekom i Olivijeom Žiruom nije imao sreće u završnici.

- Činjenica je da smo ispunili cilj osvajanjem prvog mjesta kolo prije kraja i osjećamo se kao da smo odradili sav posao. Ipak, imamo duel sa BATE-om koji nam takmičarski ništa ne znači, ali želimo pobjedu - dodao je Francuz.

U posljednjem kolu 7. decembra Crvena zvezda dočekuje Keln, a Arsenal ekipu BATE-a i crveno-bijele pobjeda na domaćem terenu sigurno vodi dalje, a remi ako "tobdžije" ostanu neporažene.

Izvor: Blic, Tanjug