latinica  ћирилица
24/11/2017 |  11:56 | Autor: RTRS

Superliga: Lalatović protiv "svoje" Zvezde, Partizan čeka Spartak

Јoš se nisu slegli utisci vječitih iz Lige Evrope, a predstojećeg vikenda očekuju ih utakmice u 18. kolu Superlige. U derbiju runde sastaju se Čukarički i Crvena zvezda na Banovom brdu, dok Partizan dočekuje subotički Spartak.
Fudbaleri Partizana i Čukaričkog (Foto: StarSport) -
Fudbaleri Partizana i Čukaričkog (Foto: StarSport)

U centru pažnje biće treneri Vladan Milojević i Nenad Lalatović koji su nekada bili u suprotnim ulogama, a sada sa uspjehom vode Crvenu zvezdu, odnosno Čukarički.

Lider prvenstva želi da nastavi niz pobjeda na Banovom brdu u možda nezgodnom trenutku poslije teškog gostovanja BATE-u (0:0) u Bjelorusiji i to protiv tima čija forma je u usponu.

Čukarički je sa tri pobjede uhvatio zalet ka pohodu na Evropu i priključio se vrhu tabele, dok Zvezda traži sedmi uzastopni trijumf u šampionatu.

Aktuelni prvak Partizan u euforičnom raspoloženju, zbog izborenog evropskog proljeća nakon pobjede nad Јang Bojsima (2:1), dočekuje vjerovatno najprijatnije iznenađenje prvenstva - Spartak. Subotičani ove sezone igraju sjajno, treći su na tabeli i namjeravaju novi podvig, sada u Humskoj gdje su znali da ostanu neporaženi posljednjih godina.

Sa druge strane, crno-bijeli imaju imperativ osvajanja tri boda jer zaostaju četiri koraka za Zvezdom.

Runda se otvara mečom Borca i Voždovca u Čačku već ovog petka, a u vojvođanskom derbiju sastaju se Bačka i Vojvodina.

Izvor: Blic, Tanjug