latinica  ћирилица
24/11/2017 |  12:56 ⇒ 12:59 | Autor: RTRS

Malešević-Arlov: Sedmi projekat "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov i Dane Malešević ministar Prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske danas su u kabinetu ministarstva razgovarali o sedmom projektu za dolazak djece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku.
Malešević i Arlov - Foto: RTRS
Malešević i ArlovFoto: RTRS

Sedmi projekat Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske biće realizovan od 16. do 23. juna 2018.godine. Ministarstvo kao i prethodnih godina podržava ovaj značajan proojekat pomoći srskoj djeci i njihovim porodicama na Kosovu i Metohiji.

- Razgovarali smo i o našim humanitarnim akcijama pomoći bolesnoj djeci na sjeveru Kosova i Metohije koja traje preko humanitarnog broja 1412 do 30. novembra i žiralno do kraja godine, o prikupljanju sredstava za božićne paketiće širom Kosova i Metohije. Ove godine krenuli smo ranije sa organizacijom sedmog projekta jer smatramo da će iduće godine u Republiku Srpsku sa KiM doći najviše djece do sada, rekao je Milorad Arov, predsjednik Odbora.

Već su prijavile svoje učešće po prvi put opštine Višegrad i Čelinac. Svečani doček mladih gostiju sa KiM,
16.juna u Andrćgradu u Višegradu.

- Drago nam je što ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske podržava sve naše humanitarne akcije i projekte pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji. Hvala na tome što tako visoka institucija i ministar Dane Malešević ima razumjevanja za naš narod i srpsku djecu na Kosmetu, poručio je Arlov.

Ovaj sedmi projekat i humanitarnu akciju našem Odboru blagoslovio je i njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej 07.septembra u Dvoru Srpske Patrijaršije u Beogradu

O sedmom projektu predsjednik Odbora, Milorad Arlov satati će se u Beogradu u utorak 28,novembra naredne sedmice u palati Srbija u 10.časova sa Željkom Јovićem zamjenikom Kancelarije za KiM u Vladi Srbije. Ova visoka
institucija već godinama podržava dolazak djece sa Kosmeta u Republiku Srpsku.