latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:04 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Čubrilović: U ponedjeljak prva sjednica Komisije za izradu sporazuma

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za ponedjeljak, 27. novembra 2017. godine u 10.00 časova prvu sjednicu Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj.
Sastanak - Foto: SRNA
SastanakFoto: SRNA

Sjednica je zakazana u skladu sa dogovorom postignutim na sastanku lidera parlamentarnih političkih partija, održanom na inicijativu predsjednika Čubrilovića, 19. novembra u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Političke partije predložile su članove Komisije koju čine: Siniša Karan (SNSD), Aleksandra Pandurević (SDS), Slobodan Nagradić (DNS), Igor Crnadak (PDP), Slobodan Protić (SP) i Vojislav Gligić (NDP).

Prvom sjednicom Komisije predsjedavaće predsjednik Narodne skupštine.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je važnost sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata za Republiku Srpsku, te izrazio nadu da će članovi komisije za njegovu izradu biti toga svjesni.
"SP je uvijek podržavala tu aktivnost, da se okupljamo i razgovaramo, pa čak i onda kada ne mislimo isto, a to se zna vrlo često desiti. Potrebno je da sjedimo zajedno - i vlast, i opozicija, i mi tu aktivnost snažno podržavamo sve vrijeme", rekao je Đokić novinarima.

On je rekao da će SP dati doprinos i učiniti maksimalno koliko može da se postigne realan dogovor.