latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:39 | Autor: RTRS

Sinđelić poslije hapšenja uništio dio telefona i SIM kartica

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori Aleksandar Sinđelić rekao je danas u Višem sudu da je uništio dio telefona i SIM kartica nakon hapšenja u Podgorici.
Aleksandar Sinđelić - Foto: nezavisne novine
Aleksandar SinđelićFoto: nezavisne novine

Na pitanje advokata odbrane gdje mu je bilo mjesto u komandnom lancu, Sinđelić je odgovorio da je "svoj položaj vidio u smislu da to što je rađeno uspije i da to niko ne opstruiše".

Sinđelić je danas kažnjen sa 500 evra jer se lično obraćao optuženima u prvom redu.

Јedan od optuženih lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da mu se Sinđelić obratio i da mu je poručio: "Nemoj ti braniti Rusiju od mene molim te", te da je nakon toga tražio da se svjedok saradnik kazni.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani - Miloš Јovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Suđenje se nastavlja 6. decembra u 9.00 časova.

Izvor: Srna