latinica  ћирилица
24/11/2017 |  17:49 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Grad Zvornik sufinansira troškove jedne procedure vantjelesne oplodnje (VIDEO)

Grad Zvornik sufinansira troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta. Projekat se realizuje već sedam godina, a ove godine za ovu namjenu izdvojeno je 20.000 KM iz budžeta.
Zvornik: Novčana pomoć za pokušaj vantjelesne oplodnje - Foto: RTRS
Zvornik: Novčana pomoć za pokušaj vantjelesne oplodnjeFoto: RTRS

Četiri bračna para, koji godinama čekaju na potomstvo, ispunila su uslove konkursa. Novi proces vantjelesne oplodnje za parove predstavlja još jednu šansu da se ostvare kao roditelji.

"Zamislite kad vam neko nešto tako pomogne i učini. Nemamo riječi da kažemo koliko ispunjava naše srce i našu sreću ovaj postupak koji je uradio gradonačelnik", istakla je Nikolina Oro, osnivač Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe 1" Zvornik.

U proteklih sedam godina Gradska uprava je za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje izdvojila 150.000 KM, a rođeno je sedam beba.

"Činimo sve da to bude drugačije i da se mladi Zvorničani rađaju. Želja sviju nas je da nas bude više na ovim prostorima, da se djeca rađaju jer podjednaka je to borba, kao i sve druge za naš opstanak i ostanak", rekao je Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik.

U posljednjih sedam godina zahvaljujući procesu vantjelesne oplodnje, čije su troškove finansirali sami roditelji, u Zvorniku je rođeno još 35 beba.