latinica  ћирилица
26/11/2017 |  08:45 ⇒ 09:47 | Autor: RTRS

Odložen eksperiment čovjeka koji želi da dokaže da je Zemlja ravna (VIDEO)

Šezdesetjednogodišnji vozač limuzine Mark Hjuz, koji planira da dokaže da je Zemlja ravna, saopštio je da je lansiranje njegove rakete odloženo za sljedeću nedjelju.
Mark Hjuz - Foto: Screenshot/YouTube
Mark HjuzFoto: Screenshot/YouTube

Kako Hjuz navodi, lansiranje, koje je prvobitno trebalo da bude održano u subotu, pomjereno je za sljedeću nedjelju jer nije uspio da dobije sve dozvole od američke Federalne uprave za avijaciju, prenosi Vašington post.

Hjuz i dalje planira da preleti jednu milju (1.6 kilometara) iznad napuštenog grada Amboja u Kaliforniji brzinom od 800 kilometara na sat, s tim što će lansiranje rakete biti izvršeno na privatnom posjedu.

Hjuz je lično napravio raketu, sa ciljem da sa visine dokaže da je Zemlja ravna, a na projekat je do sada potrošio 20.000 dolara.

"Da nisam smrtno uplašen, bio bih idiot. Ali, volim da radim neobične stvari koje se niko drugi ne bi usudio da uradi", rekao je.

Inače, Majk odbija da vjeruje u naučne dokaze i istinitost o Zemljinom pravom obliku.

“Ne vjerujem u nauku. Razumijem se u aerodinamiku i način na koji se stvari kreću kroz vazduh. Ali to nije nauka, to je obična formula. Nema razlike između nauke i naučne fantastike“, izjavio je za AP.

Izvor: Agencije