latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:01 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

U subotu oblačno sa snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno vrijeme, praćeno slabim snijegom ili sunježicom.

Ujutro i prijepodne će slabih padavina, uglavnom snijega biti na istoku, na jugu se očekuje kiša, dok će na zapadu biti pretežno suvo.

Tokom dana na sjeverozapadu suvo, a u centralnim krajevima i na istoku sa slabim snijegom. Popodne, uveče i prema ponoći snijeg i u ostalim predjelima.

Temperatura vazduha od minus dva do dva stepena Celzijusova, na jugu od tri do šeste, a najviša dnevna od šest do devet stepeni.

U nedjelju, 3. decembra, biće hladnije, uz snijeg. Samo će na krajnjem jugu padati kiša.

Doći će do formiranja snežnog pokrivača u nižim predjelima od tri do 10 centimetara, a na planinama će pasti od 20 do 30 centimetara novog snijega.

U Srpskoj i FBiH danas je pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak, Mrakovica nula, Livno jedan, Kalinovik i Sokolac tri, Gradačac, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik četiri, Nevesinje, Gacko, Šipovo, Srbac, Bihać, Bijeljina, Brčko, Bugojno i Doboj pet, Mrkonjić Grad, Banjaluka i Јajce šest stepeni Celzijusovih.

U Bileći, Novom Gradu, Ribniku, Sanskom Mostu i Zenici u 13.00 časova izmjereno je sedam, Rudom, Foči, Višegradu, Drvaru i Prijedoru osam, Trebinju devet, Grudama i Širokom Brijegu deset, te Mostar 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA