latinica  ћирилица
01/12/2017 |  15:59 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Novi Grad: Osim rasterećenja privrednici traže otvaranje graničnog prelaza (VIDEO)

Za uspješniji privredni razvoj neophodno je stvoriti uslove za bolje funkcionisanje preduzeća.
Novi Grad - Foto: RTRS
Novi GradFoto: RTRS

Zaključak je sastanka privrednika iz Novog Grada sa predstavnicima opštine i Privredne komore.
Mnoga preduzeća u Novom Gradu su izvozno orjentisana. Zbog toga pored rasterećenja privrede i otvaranje graničnog prelaza za teretni saobraćaj u Novom Gradu je veoma značajno pitanje.

- Olakšavanje privređivanja,brži transport roba do kupaca što bi bilo od koristi za ovu našu lokalnu zajednicu - ističe sava Stjepanović, predsjednik Privrednog savjeta opštine Novi Grad.

- Otvaranje graničnog prelaza dosta bi značilo.Bilo bi brže i povoljnije plasiranje robe na tržište EU, napominje Bojan Plavšić, direktor Konfekcije "BP Padrino"

Predstavnici Privredne komore najavili su da će sa predstavnicima opštine i Vlade Srpske raditi na poboljšanju privrednog ambijenta.

Već godinu dana predstavnici opštine Novi Grad vode intenzivne dogovore na otvaranju graničnog prelaza za teretni saobraćaj.Očekuju pomoć i nadležnih organa Republike Srpske i BiH.

- Istina da mi imamo podršku nadležnih institucija.Međutim na neki način osjećamo da je to neko naše lokalno pitanje. Ono je nama od prevashodnog značaja - poručuje Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad

Da bi Novi Grad poboljšao svoju efikasnost, kada je riječ o privredi, zajedno sa predstavnicima Privredne komore radiće na uvođenju neophodnog sertifikata.