latinica  ћирилица
02/12/2017 |  08:26 ⇒ 09:16 | Autor: RTRS

Snijeg otežava saobraćaj

Na putevima preko Romanije otežano se saobraća zbog snježnih padavina, dok na području Istočnog Sarajeva, Kneževa i Mrkonjić Grada snijeg pada, ali se ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republika Srpske.
Snijeg - Foto: ilustracija
SnijegFoto: ilustracija

Odroni su učestali na dionicama Banjaluka-Crna Rijeka, Kneževo-Turbe, Trnovo-Foča i Rogatica-Ustiprača-Višegrad.

Na području Federacije BiH zbog novih snježnih padavina jutros se sporije saobraća u centralnim i istočnim krajevima, posebno na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor i Olovo-Kladanj.

Vozačima se savjetuje oprez i zbog poledice na sjenovitim dijelovima puta, preko planinskih prevoja, mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.

Iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu, te upozoravaju da se na put ne kreće bez zimske opreme.

Na području Novog Grada u rad su pušteni semafori na magistralnom putu Novi Grad-Bihać /kod zgrade Elektrodistribucije/, te kod mosta na rijeci Sani na putnim pravcima Kostajnica-Novi Grad i Novi Grad-Bihać.

Na magistralnom putu dionica Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom siglanizacijom.

Zbog izgradnje mosta u Krepšiću obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan. Obustava saobraćaja biće na snazi do 31. decembra, a vozila se presumjeravaju na regionalni put Brčko-Cerik, na lokalne puteve i ulice u naselju.

Na snazi je obustava saobraćaja kroz grad Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, dok se saobraćaj teretnih vozila odvija isključivo obilaznicom.

Obustavljen je saobraćaj na dionici Ljubogošta-Pale zbog sanacije u tunelu Kalovita Brda, pa se vozila preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Usporeno se saobraća magistralnim putem Banjaluka-Јajce zbog klizišta na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do zbog čega se saobraćaj odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i u gradskoj zoni u Nevesinju na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedna-Nevesinje dva, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova.

U toku su radovi na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završeni su planirani radovi na sanaciji klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena ovim radovima, ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja su preusmjerena putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača saobraća se neizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Izvor: SRNA