latinica  ћирилица
02/12/2017 |  14:04 | Autor: RTRS

Prnjavor: Racijom pronađena droga, uhapšena dva mladića

Mladići iz Doboja čiji su inicijali M.Š. /21/ i N.Đ. /24/ uhapšeni su nakon što su pripadnici Policijske stanice Prnjavor prilikom racije jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu kod njih pronašli više paketića marihuane, spida i opojne droge ekstazi, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Policija je raciju izvršila u četvrtak, a po nalogu Okružnog suda u Doboju juče su izvršili pretres stana i prostorija koje koriste osumnjičeni gdje je pronađena veća količina marihuane, ekstazija i spida.

Pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Mladići iz Doboja su ispitani u Policijskoj stanici Prnjavor na okolnosti izvršenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga nakon čega su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor su tokom jučerašnjeg dana ali i mjeseca novembra, tokom kontinuiranih aktivnosti na suzbijanju nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, ukupno oduzeli više od kilograma marihuane, oko 175 grama spid i oko 50 grama tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi.

Izvor: SRNA