latinica  ћирилица
02/12/2017 |  14:09 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Govedarica: Ekonomska politika ključ uspjeha

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica rekao je na samitu političkih partija u Pekingu da ključ uspjeha jedne zemlje zavisi od politika koje prvenstveno definišu ekonomsku politiku, te da sigurna budućnost može biti samo u rukama odgovornih politika.
Vukota Govedarica u Pekingu - Foto: SRNA
Vukota Govedarica u PekinguFoto: SRNA

- Ključ uspješnosti jedne zemlje zavisi od onih politika koje, prije svega, definišu ekonomsku politiku, koja na zdravim osnovama razvija svoje društvo. To je vidljivo u onim sistemima gdje postoji odgovornost prema sopstvenom narodu od strane onih koji su izabrani da vode svoje društvo kroz sadašnjost na putu za budućnost - rekao je Govedarica.

Samit političkih partija pod nazivom "Komunistička partija Kine u dijalogu na visokom nivou sa političkim partijama svijeta" okuplja više od 200 političkih partija i organizacija iz 120 zemalja svijeta. Današnju panel diskusiju "Komunistička partija Kine i svijet u novoj eri" otvorio je ministar Međunarodnog odsjeka Komunističke partije Kine Song Tao.

Govedarica je na marginama konferencije razgovarao sa direktorom Međunarodnog odsjeka Komunističke partije Kine za Balkan Đao Lihua o mogućnostima dalje saradnje dvije političke partije.

Razgovarano je i o programima investicija koje Kina ima na Balkanu, kao i o mogućnostima novih investicija u Republiku Srpsku, saopšteno je SDS-a.

Govedarica boravi na trodnevnom samitu političkih partija koji je počeo 30. novembra u Pekingu u organizaciji Komunističke partije Kine. Samit se završava sutra.

Izvor: SRNA