latinica  ћирилица
02/12/2017 |  15:14 ⇒ 15:14 | Autor: RTRS

Zvezdi samo bod protiv Bačke

Bačka – Crvena zvezda 2:2. Fudbaleri Bačke odoljeli su naletima crveno-bijelih, a malo je nedostajalo da osvoje čitav plijen, ovako podjela bodova u izuzetno uzbudljivom meču.
Crvena zvezda, arhiv (Foto: StarSport) -
Crvena zvezda, arhiv (Foto: StarSport)

Sa mislima na meč sezone protiv Kelna, crveno-bijeli su gostovali kod Bačke i osvojili bod. Sa ovim bodom Zvezda je ostala na čelu tabele, a prvi pratilac Partizan ima šansu da ukoliko u nedjelju zabilježi trijumf protiv Vojvodine smanji zaostatak.

Bačka je odlično otvorila meč. Od samog starta domaćin je krenuo u napad. Ređale su se šanse pred golom crveno-bijelih. S druge strane Pešić nije iskoristio priliku da postigne gol, a isto je, nešto kasnije, pošlo za rukom i Gobeljiću. Zvezda je preuzela inicijativu, a onda je uslijedila velika greška golmana Kahirmana i Stojkovića i Đorić preciznim lob udarcem pogađa mrežu gostiju u 27. minutu, 1:0 za Bačku.

Zvezda je nastavila da stvara šanse pred golom Lučića, ali prije svih Srnić i Pešić nisu uspeli da postignu gol. Bačka je svoju šansu tražila iz kontranapada i u nekoliko navrata je ozbiljno zaprijetila. Naizglednija prilika bila je Makarićeva u 31. minutu, ovog puta Kahirman je bio na visini zadatka u igri jedan na jedan.

Do kraja poluvremena još nekoliko polušansi za crveno-bijele, međutim nije bilo promjene rezultata.

Zvezda je do izjednačenja došla u devetom minutu nastavka. Posle kornera koji je izveo Srnić, Boaći mu vraća loptu, uslijedilo je centaršut Milić ispred golmana Lučića izbija loptu do Boaćija koji preciznim šutem pogađa mrežu domaćina - 1:1.

Crveno-bijeli su nastavili da napadaju i sve jače pritiskaju gol domaćina, koji se koncentrisao na odbranu svog gola i sve rjeđe bio na polovini Zvezde. Pokušavala je Bačka preskakanjem sredine da pronađe nekog od napadača, ali bez uspjeha.

U 78. minutu fantastična kontra domaćih. Prvo je šutirao Mićić, Kahirman brani, novi šut, ovog puta Lukovića, golman i ovaj šut uspjeva da odbrani, ali na nju naleće Makarić i sprovodi je u mrežu.

Do izjednačenja se čekalo sedam minuta. U kaznenom prostoru Bačke oboren je Pešić, siguran egzikutor bio je Boaći - 2:2.

Do kraja meče nekoliko prilika za crveno-bijele od kojih je najbliži golu bio Milijaš, ali je pogodio prečku.

Izvor: RTS