latinica  ћирилица
03/12/2017 |  14:11 ⇒ 04/12/2017 | 07:50 | Autor: RTRS

Delegacija SNSD-a u Kini: Odlični odnosi sa Komunističkom partijom (FOTO)

Delegacija SNSD-a koju čine potpredsjednik Marko Vidaković i član Predsjedništva Danijel Dragičević, jedina je partija iz regiona koja je učestvovala na Vanšu forumu u organizaciji Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Univerziteta Renmin, jednog od tri najveća univerziteta u Kini, saopšteno je iz ove stranke.
Vanšu forum u organizaciji Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Univerziteta Renmin - Foto: RTRS
Vanšu forum u organizaciji Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Univerziteta RenminFoto: RTRS

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković se u okviru glavnog programa obratio učesnicima ovog Foruma i naglasio da su odnosi između SNSD-a i Komunističke partije Kine odlični, ali i naglasio značaj prisustva Kine u Srpskoj.

- Sklonost Kine da, iako je velika, sluša, pita i uvažava manje i što je još bitnije, ne ponaša se prema njima kao da su manji je fascinantna i, siguran sam, značajno doprinosi stvaranju ambijenta za još većim kineskim prisustvom širom svijeta, pa i u Republici Srpskoj - rekao je Vidaković obraćajući se učesnicima Foruma.

Marko Vidaković na forumu u Kini (Foto: RTRS)

On je ovom naglasio i da su rezultati saradnje Srpske i Kine konkretni, a da su dokaz tome brojni infrastrukturni projekti, kako oni koji se već realizuju, tako i oni koji će uskoro početi sa realizacijom.

Delegacija SNSD-a boravi u posjeti Kini na poziv Komunističke partije Kine i ranije su prisustvovali konferenciji "Dijalog Komunističke partije Kine sa političkim partijama svijeta" koju je otvorio kineski predsjednik Si Đinpin, a koja je okončana prihvatanjem Pekinške inicijative.