latinica  ћирилица
03/12/2017 |  15:26 ⇒ 16:04 | Autor: RTRS

Teslić: Mirno protestno okupljanje mještana Vitkovaca i Vrela

Mještani teslićkih mjesnih zajednica Vitkovci i Vrela organizovali su danas protestno okupljanje na brdu "Vis", kako bi skrenuli pažnju na oštećenje lokalnog puta od strane građevinske mehanizacije koja vrši tranasport kamena i drvenih sortimenata sa lokalnog kamenoloma u Vitkovcima.
Teslić: protestno okupljanje - Foto: SRNA
Teslić: protestno okupljanjeFoto: SRNA

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vitkovci Nikola Stokić rekao je novinarima da su mještani nezadovoljni oštećenjem lokalnog puta koji je asfaltiran prošle godine i nije predviđen za prolaz teške mehanizacije kamenolomu, čiji je koncesionar "Tomić kompanija" iz Teslića.

On je naveo da su sa ovim problemom upoznata i opštinska odjeljenja, koja do sada nisu ništa preduzela zbog, kako navode, "preplitanja nadležnosti".

Stokić je rekao da je ohrabren današnjim prisustvom direktora "Tomić kompanije" Daliborom Mandićem i njegovim obećanjem da će se lokalni put popraviti i neće koristiti za transport, u suprotnom najavljuje masovnije proteste mještana.

Mandić je rekao da je kompanija saglasna da se od oštećenja sanira lokalni put i najavio da će se mehanizacija kretati predviđenom putnom dionicom, koja se prethodno treba osposobiti.

Izvor: SRNA