latinica  ћирилица
03/12/2017 |  15:43 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Trebinje i danas u problemu sa vodosnabdijevanjem (VIDEO)

Trebinje i danas u problemu sa vodosnabdijevanjem. Zbog pucanja cijevi na glavnom trasportnom cjevovodu, većina trebinjskih naselja ostala je tokom popodnevnih časova bez vode. Trebinjska naselja koja se snabdijevaju iz drugog distributivnog cjevovoda, nemaju prekid u vodosnabdijevanju.
Trebinje problemi sa vodom - Foto: RTRS
Trebinje problemi sa vodomFoto: RTRS

Ekipe trebinjskog Vodovoda od jutra na terenu. Cijev koja je pukla ukopana je dva i po metra pod zemljom. Ono što je otežavalo pristup jeste velika količina kamena i otpadnog građevinskog materijala koju su stanovnici deponovali upravo na tom lokalitetu.

"Pored naše mašine angažovali dodatnu mašinu. Došli smo do cijevi i ima još otkopavanja. Kada ćemo završiti ne možemo to reći. Radićemo dok uslovi dozvoljavaju", rekao je rukovodilac održavanja u ЈP "Vodovod" Trebinje Јefto Kašiković.

Trebinjci, iako više sati bez vode, pokazuju razumijevanje.

Ovo je drugi kvar na istom cjevovodu u protekla dva dana. U petak je takođe veći dio grada bio bez vode. Radnici trebinjskog vodovoda uspjeli su da otklone kvar do večernjih časova. Cjevovod u Trebinju datira iz 1974. godine, pa i starost može biti jedan od uzroka havarija.

"Kod svih sistema imate kvarove. Nezgodno je što se desilo u dva dana i za potrošače ali i za naše radnike, jer su vremenski uslovi dosta teški. Starost je jedan od parametara. Kvarovi će se dešavati i na novim i starima. ali kad su stariji onda još više. Mi smo osposobljeni da sami popravimo kvar, ali nam treba malo vremena", izjavila je izvršni direktor ЈP "Vodovod" Marina Gadža.

Otklanjanje kvara zavisi i od vremenskih prilika koje ovih dana nisu povoljne za radnike trebinjskog Vodovoda.