latinica  ћирилица
04/12/2017 |  08:28 | Autor: RTRS

Minesota bolja od Klipersa, Vučević impresivan u pobjedi nad Niksima

LA Klipersi igraju već duže vrijeme povrijeđenog Miloša Teodosića, ali i još trojice članova projektovane prve petorke (među kojima je odnedavno i Blejk Grifin).
NBA - Foto: Getty Images
NBAFoto: Getty Images

Ekipa Doka Riversa ne uspijeva da se prilagodi ovim okolnostima i nastavlja da niže poraže. Crnogorac Nikola Vučević nosio Orlando Medžik do trijumfa nad Njujork Niksima.

Vučević je meč, u kojem je ekipa sa Floride postigla 105 poena nasuprot 100 poena ekipe iz Medison Skver Gardena, nanizao 34 poena i imao je 12 skokova.

Majkl Bizli iz redova domaćina je imao 21 poen, dok je Turčin Enes Kanter imao 16 uhvaćenih lopti, uz veoma pristojnih 18 poena.

U izuzetno interesantnom okršaju Minesote i Los Anđeles Klipersa, ekipa iz sjevernije američke države je slavila rezultatom 112:106. Na terenu ponovo nije bilo Nemanje Bjelice, a blistao je DŽimi Batler, nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa, sa 33 poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Ostin Rivers sa 30 poena, dok je Deandre DŽordan imao 17 poena i 12 skokova.

Ali niko u noći između nedjelje i ponedjeljka na parketima najjače košarkaške lige svijeta nije igrao dobro koliko Rasel Vestbruk, koji je sa 22 poena i po deset skokova i asistencija stigao do svog sedmog "tripl-dabl" učinka u sezoni. Uzgred, Oklahoma Siti Tander je savladao San Antonio Sparse rezultatom 90:87.

Dedžonte Mari je bio bolji od ostalih svojih saigrača u tri osnovne statističke kategorije u ekipi Grega Popoviča, pošto je imao 17 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Hjuston Roketsi nastavljaju da lete – oprostićete na očiglednoj igri riječima – pošto je tim iz Teksasa slavio u sedmom meču u nizu, a ubilježili su u meču sa LA Lejkersima (118:105) 13. trijumf na prethodnih 14 utakmica.

DŽejms Harden, a ko drugi, ubilježio je 36 poena, a pritom je imao i devet asistencija. Kajl Kuzma je, u dresu Lejkersa, imao 22 poena i 12 skokova.

Goran Dragić je ponovo imao veoma dobro veče u dresu Majami Hita (20 poena, najviše u ekipi), ali jedan raspoloženi igrač nije dovoljan da se zaustavi raspoložena šuterska družina Golden Stejt Voriorsa.

Ovoga puta blistao je Stefon Kari sa 30 poena, Kevin Djurant je stao na 24 poena, a Klej Tompson pored svog imena ima 17 poena.

Izvor: RTS