latinica  ћирилица
04/12/2017 |  10:49 | Autor: RTRS

Stevandić: Propašće i posljednji pokušaj knjiženja vojne imovine

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je novi pokušaj knjiženja vojne imovine kod Han Pijeska posljednji i da je osuđen na propast, jer će nakon izbora naredne godine u Srpskoj zavladati potpuno jedinstvo.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

"Јasno je da će snage koje predstavljaju Republiku Srpsku i koje vode odgovornu nacionalnu politiku, prije svega, koje su u sadašnjem sastavu vlasti Srpske, odnijeti veliku pobjedu i to je posljednji pokušaj probošnjačkih faktora da pokušaju da nas dodatno oslabe prije izbora i prije nego postanemo potpuno jedinstveni", rekao je Stevandić Srni.

On je naglasio da je vrijeme da institucije Republike Srpske budu odlučne u sprovođenju stavova i odluka nadležnih organa Srpske, prije svega, Narodne skupštine i Vlade.

"Napad na nas posredstvom vojne imovine, institucionalno, posredstvom nadležnosti bio je zato što smo nesložni i što su osjetili da je to vrijeme koje treba da se iskoristi", rekao je Stevandić.

U federalnim medijima pojavila se informacija da je sud u Istočnom Sarajevu, postupajući po upravnom sporu, navodno odlučio da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove mora uknjižiti lokaciju "Veliki Žep" kod Han Pijeska u vlasništvo BiH.

Izvor: Srna