latinica  ћирилица
04/12/2017 |  10:51 | Autor: RTRS

Moskva traži zajednički pristup u borbi protiv droge

Rusija je pozvala NATO da razmotri zajednički pristup u borbi protiv krijumčarenja narkotoka iz Avganistana, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov - Foto: RTRS
Sergej LavrovFoto: RTRS

On je na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Poslanici protiv droge" u Moskvi pozvao da na zajednički pristup u suzbijanju trgovine narkoticima i finansiranju terorizma iz istih izvora u Avganistanu.

"Ne možemo se saglasiti sa onima koji pozivaju na predaju pred međunarodnim kriminalom povezanim sa narkoticima. Ne možemo podići bijelu zastavu i otvoriti vrata totalnoj liberalizaciji droge", napomenuo je Lavrov.

On je dodao da bi takav pristup imao posljedice neviđenih razmjera, prenosi TASS.

"Integracija krijumčarenja droge i terorizma je realnost. Novac od prodaje droge služi za jačanje smrtonosnih potencijala terorizma", rekao je Lavrov i dodao da prihodi od prodaje narkotika ugrožavaju međunarodnu bezbjednost i stabilnost.

Ruski ministar je dodao da Moskva cijeni napore službi za sprovođenje zakona, koji stoje na putu kriminalu povezanom s drogom, a često u tome rizikuju živote.

"Ključno je da se razvijaju saradnja službi i razmjena informacija, kao i to da se radi na unapređenju tehničke baze službi za sprovođenje zakona", zaključio je Lavrov.

Izvor: Srna