latinica  ћирилица
04/12/2017 |  12:16 | Autor: RTRS

Grejem: Blizu sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti porodice iz Јužne Koreje

Američki republikanski senator Lindzi Grejem pozvao je Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Јužne Koreje upozoravajući da se bliži sukob sa Sjevernom Korejom.

 "Ludo je poslati supruge i djecu u Јužnu Koreju s obzirom na provokacije Sjeverne Koreje. Tako da želim da oni (Pentagon) prestanu sa slanjem i mislim da je sada vrijeme za početak sklanjanja porodica američkih vojnih lica iz Јužne Koreje", rekao je Grejem, koji je član senatskog odbora za oružane snage, za Si-Bi-Es, prenosi Rojters.

Nakon što je Sjeverna Koreja u srijedu ispalila najnoviju interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa u čijem dometu je, prema navodima zvaničnog Seula, i Vašington, Grejem je istakao da je ovaj događaj dokaz da se bliži vojni sukob.

"Približavamo se vojnom sukobu zato što Sjeverna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena", rekao je Grejam.

Kako podsjeća agencija, administracija američkog predsjednika Donalda Trampa u više navrata je saopštila da su sve opcije na stolu kada je riječ o rješenju pitanja balističkog i nuklearnog oružanog programa kao i vojnog programa Sjeverne Koreje, ali da i dalje preferira diplomatski put.

Izvor: Politika (Tanjug)