latinica  ћирилица
04/12/2017 |  13:59 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

Brčko- Milić i Tegeltija potisali sporazum o finaniranju izgradnje vrtića (VIDEO)

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić potpisali su danas u Brčkom sporazum o finansiranju projekta izgradnje obdaništa u distriktu donatorskim sredstvima Srbije.
Brčko, Tegeltija i Milić - Foto: SRNA
Brčko, Tegeltija i MilićFoto: SRNA

Milić je nakon potpisivanja rekao da ovaj sporazum propisuje metodologiju trošenja sredstava od 500.000 evra, obezbjeđuje transparentnost i garantuje da će projekat biti realizovan u skladu sa zakonskim propisima koji važe na prostoru distrikta. Naveo je da će obdanište biti izgrađeno po najvišim standardima u naselju Ilićka na površini od oko 2.500 metara kvadratnih, a objekat će biti površine oko hiljadu metara kvadratnih i biće namijenjen za boravak oko stotinu djece.

Uporedo sa realizacijom ovog projekta u budžetu se planiraju sredstva za projektovanje i izgradnju još dva obdaništva na području distrikta, jer su to realne potrebe građana Brčkog.

Milić je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na doniranim sredstvima, kao i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je za donaciju sredstava kandidovao Brčko distrikt.

Ministar Tegeltija rekao je da Vlada Republike Srpske ima ulogu da kontroliše realizaciju ovog projekta.

"Sredstva za realizaciju ovog projekta nalaze se na posebnom računu Vlade Srpske i ona će biti uplaćivana kako radovi budu tekli", naveo je Tegeltija.

On je dodao da je ovo jedan u nizu projekata čiju realizaciju pomaže Vlada Republike Srpske, te najavio da će danas u Zvorniku biti potpisan sporazum za realizaciju još jednog sličnog projekta.

Izvor: SRNA